Meny Lukk

Plukk en pose med søppel hver dag i mai

JEG KLARTE DET!
MED EN GOD DOSE SELVDISIPLIN OG MOTIVASJON KLARTE JEG Å FYLLE EN POSE MED SØPPEL HVER ENESTE DAG I MAI!

Dette har desidert vært den lengste måneden i mitt liv. Jeg har tatt på meg sko, hansker og fylt den bøtta/posen til randen hver eneste dag i 31 dager. Gjennomsnittstiden har vært 15 minutter. Ja, ett kvarter! Så mye søppel er det faktisk i nabolaget her i New Zealand. Hadde jeg gjort denne utfordringen i Norge hadde det nok vært mer tidkrevende ettersom vi nordmenn faktisk eier litt skam når det kommer til å kaste søpla på bakken. De fleste av oss i hvert fall…

Jeg er så utrolig takknemlig for all støtten og tilbakemeldingene jeg har fått gjennom denne utfordringen. Det var ingen spørsmål om jeg skulle klare den eller ikke. Jeg la press på meg selv gjennom å måtte poste ett bilde på InstaStory hver dag, og dersom jeg ikke gjorde det følte jeg at jeg skuffet resten. På denne måten motiverte jeg meg selv å komme meg ut hver dag og fylle den posen, og resultatet kan du se lengre ned i innlegget, eller på Instagram @lovisesverdrup

Dere tenker sikkert: Hvorfor i alle dager gidder hun å plukke søppel hver dag i en måned? Det vil jo ikke utgjør en forskjell uansett… Jeg skal stoppe deg der. At jeg bruker min tid og stemme til dette utgjør faktisk en forskjell. Jeg inspirerer og sprer bevissthet rundt tema gjennom sosiale medier. Det har også vært en reise for meg personlig. Nå vet jeg at jeg kan klare hva som helst så lenge jeg er disiplinert nok. Det var aldri noe tidsproblem, og jeg var aldri demotivert. Jeg gjorde det en del av hverdagsrutinen min at jeg kombinerte det med butikkturer, joggeturer, og ettermiddagsturer. Jeg koste meg masse med podcast på øret, og en pause fra skole og jobb.

Det noterte jeg meg underveis i utfordringen:

 • Jeg har plukket utrolig mye engangsplast. Sugerør, fast-food og godteri emballasje.
 • Har kommet over to brukte bind. – Fyfæn..
 • Plukket langs veien og blitt tutet på av flere ekle red-necks.
 • Tyggis og glitter er umulig å få opp fra bakken! – Ondskap..
 • ALLTID bruk hansker. – Du vet aldri om det du plukker opp er giftig osv. 
 • Det hjelper å poste på Sosiale medier. – Motivasjonsboost!
 • Det er alltid tid. –  Jeg hadde to dager hvor jeg hadde så mye skole at jeg måtte utsette det til neste dag. Men da ble det dobbelt så mye å plukke.
 • Lag deg en kalender og heng den på veggen. Kryss ut dag for dag.
 • Kombiner plukkingen med butikkturer, jogging, eller generelt om du skal noen plass.
 • Bruk en bøtte! – Jeg gikk fort tom for plastposer ettersom jeg bruker bærenett når jeg handler.
 • Inviter flere og gjør det til en lek.  – Jeg og Matthew hadde en ploggekonkurranse hvor det var førstemann til å fylle bøtta.

Kunne du tenkt deg å gjør en #plukkenpose-utfordring? Legg igjen en kommentar eller send meg en melding på Instagram. Sammen kan vi rydde planeten én pose av gangen!

INGEN KAN PLUKKE ALT, MEN ALLE KAN PLUKKE LITT