Meny Lukk

Plogging Challenge #Plukkenpose

Månedens utfordring!
Hver dag i mai skal jeg plukke én pose med søppel fra naturen. – Poster bilder på Instagram Story @lovisesverdrup

Med alt styret rundt plastikk i naturen, er det på sin plass at jeg som miljøengasjert 22 åring begynner å bruke stemmen min. Jeg har alt for lenge sittet med ideer, men aldri handlet på dem. Nå dytter jeg meg selv over dørstokken. Jeg velger å se bort fra andres meninger, og gjør heller det jeg selv har lyst til; Som er å inspirere og engasjere andre til å redde planeten vår! 

Global oppvarming er ingen myte, det er heller ingen fake news fra Kina. Det er E K T E ! – Og det skjer nå! Vi blir alle bombardert med nyheter, bilder og informasjon om resultatet av et klima som vi ødelegger bare mer og mer med vår livsstil i dagens samfunn. Jeg ønsker at du som beboer på denne planeten skal tenke deg om før du utfører handlinger som hjelper med å skade planeten MER enn nødvendig.

Her er 5 ting du kan gjøre for å minske miljøsvinn:

  1. Kast søpla i søppelkassen! – Ikke la det ligge igjen etter deg
  2. Si nei til plastikk sugerør! – Du klarer å drikke brusen din uten!
  3. Ta med deg handlenett når du forlater hjemmet ditt. – Du sparer penger, OG hvaler/fisker for en unødvendig død. 
  4. Kildesorter. – PUNKTUM
  5. Ta meg deg vannflaske i stede for å kjøpe ny hele tiden. – Vann fra springen er gratis.

Rutiner er ikke noe som kan dyrkes over natta. Det handler om små steg hele veien. Hver gang du sier nei til plastikk-sugerør, eller tar med deg handlenett så er du allerede på god vei. Vi har alle forbedringspotensiale, jeg er ikke uskyldig i noe av dette. Jo mer jeg leser om hva vi har gjort med planeten vår, jo mer engasjert og villig er jeg til å endre rutinene mine.

Jeg ble veldig inspirert og rørt av Nrks serie, Planet Plast. – ALLE burde sette seg ned å se den.

Ikke glem å delta på NORGE RYDDER 3.mai!