Meny Lukk

Far far away

Jeg kjenner det er lenge siden jeg har villig satt meg ned for å skrive et blogginnlegg. Mest fordi jeg er en perfeksjonist, og kan godt bruke timesvis på omformulering og struktur. I et forsøk på å informere dere der hjemme om mitt opphold her i New Zealand de neste 4 månedene, så må jeg nesten bare ofre meg. Jeg må lære meg å bare slappe av og poste hva enn som faller ned på tastaturet. So here we go!

OSL –> AKL

OSLO – AMSTERDAM – HONG KONG – AUCKLAND – HAMILTON

Jeg har allerede vært her i én uke. Reisen var ned hit var lang og slitsom. Siste natta i Oslo var både trist og søvnløs. Mest pga. spenning og nerver. Jeg sa hadet til kjæresten og satte kursen mot Gardemoen. Det første flyet gikk 8:05 til Amsterdam. På flyet prøvde jeg så godt jeg kunne å sove i midtsetet uten å lene meg på skuldrene til de ved siden av – Med anspent nakke og nerver i alle lem var jeg på vei til andre siden av planeten.

Så landet vi i Amsterdam. Her fikk jeg spist frokost og slappet av med litt Netflix. Den 11t lange flyreisen til Hong Kong var fra kl. 12:45. Da jeg endelig kom meg på flyet så måtte jeg selvfølgelig bli plassert i yttergangen, med en mor og et barn som satt ved siden av meg. De skulle jo på do hver eneste time. Så jeg fikk max 10 min med søvn. De nederlanske damene bak meg satt å skravlet så høyt at flere på flyet hysjet på de. Alt i alt en lang dryg og slitsom flytur.

Da vi landet i Hong Kong var den 6:30 om morgenen. Men rundt 23-tiden hjemme i Norge. Så i utgangspunktet så hadde jeg gått en dag uten skikkelig søvn, og nå var tiden for å sove. Men neida. Interiør-arkitektene på flyplasser er bevisste jævler som ikke lager en eneste behagelig benk eller stol. De vil absolutt ha meg til å kjøpe premium delux rooms with Rosemary ass-soap and flowerpallets on the bed. Så det ble til at jeg ikke gadd å bruke penger på det, noe jeg selvfølgelig senere angret på, men da ble det for sent å begynne å bestille rom osv.

Så jeg duppet av i en lilla stol mens jeg satt å glodde på kinesisk nyheter uten lyd. Etter x antall forsøk så satt jeg meg ned på en cafe for å prøve å redde dagen med litt god gammeldags kaffe. Etter en halv kopp kjente jeg at kroppen begynte å jobbe i mot meg. Hele rommet spinnet og jeg følte meg generelt syk. Så ikke vær våken mer enn 30t guys!

På flyet fra HK til Auckland ble det andre boller. Her sov jeg nesten hele flyturen (11t). Btw, Skjønner dere at det er slitsom eller? 33t reise er ikke gøy. Jeg forstår meg ikke på de som gjør dette hele tiden. Alt av rutiner og vaner blir i ubalanse og kroppen jobber motvillig mot seg selv. Jeg er et rutine-menneske. Jeg trenger orden og ha kontroll. So rant over.

Å komme inn i New Zealand er ikke bare bare. De skal sjekke alt av hva du har med deg, samt stå i endless kø for å ta en x-ray av kofferten din. U better not smugle that brunost (neida). Jeg fikk gratis shuttle bus av universitetet som kjørte meg til studentboligene hvor jeg skal bo. Jeg bor i Orchard Park, én av 4 student halls. Mest populær blant internasjonale og masterstudenter. Definitivt den beste plassen! De andre boligene er fylt med ferske 18 åringer som ikke takler alkoholen sin. Men mer om boplassen senere.

Så lenge jeg fikk med meg all baggasjen så var reisen en suksess. Har notert til neste gang at kaffe ikke gjør deg mer våken dersom du ikke har sovet på nesten 2 dager.