Meny Lukk

Adventures to Hobbiton

Endelig kom dagen jeg har gledet meg til lenge! Har du sett Ringens Herre? Hobbiten trilogien? Visste du at «The Shire» faktisk ble bygget utendørs? No green screen, bare nydelige New Zealand. Hobbiton movie set, ligger bare 45 min unna Hamilton hvor jeg studerer. Vi dro dit arrangert av Internasjonal-gruppa til universitetet. En nydelig lørdag med sol og fulladet kamera

«I’m going on an adventure»

Hvis du noen gang skal besøke New Zealand så anbefaler jeg sterkt å ta turen. Det kostet rundt 110$NZ (600 NOK). inkl.buss. Ta med vann og solkrem, og ikke minst et kamera. Her sløser de ikke med tiden. Guidene ber deg følge stiene, og du ligger alltid 5 min foran og bak ei ny gruppe med asiatiske turister.

På den 1t lange turen rundt i Hobbiton får du sett og tatt på utsiden av hulene, men ikke gå inne i de (det er selvsagt ikke noe annet der enn jord). Guiden snakker også om kule fakta av da regissøren Peter Jackson bygde setet, og hvordan location ble til. Alt går rolig for seg. Man har god tid til å puste ut å nyte utsikten ettersom man klatret mer og mer i høyden opp til huset til Bilbo og Frodo. Mot slutten av turen så fikk vi en gratis øl/cider ved The Green Dragon inn.