Meny Lukk

Adrenaline in Rotorua

Travelsquad på tur! Denne gangen satte vi oss på bussen til Rotorua. Byen ligger 2 t unna Hamilton med rundt 65 tusen innbyggere. Det er kanskje en liten by, men opplevelser er det ikke mangel på. Her lever de for turismen, og det syns på både taxi pris og antall mennesker med stor ryggsekk. Det er nemlig populært for backpackere å stoppe innom her. Kan hende vi så mye til de fordi vi nettopp lå på et Backpacker hostel. Hahah. Tips: Rock Solid Backpackers – Et fungerende og billig hostel.

Warning: Byen stinker skikkelig svovel! Ikke så gøy å gå ut av bussen å bli møtt tidenes kloakk lekkasje. Man venner seg til det da, bare svir litt i nesen de første dagene. Grunnen er fordi byen ligger oppå en aktiv vulkan. #SulphurCity

Fredagskveld dro vi til Redwoods Treewalk. Her har de bygt tre-broer som henger høyt opp i de 150 år gamle trærne. De har også dekorert skogen med gigantiske lamper, så ved å ta turen innom etter solnedgang så fikk virkelig en fin opplevelse. Anbefales!

På lørdagen var det tid for å besøke Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Ja, det høres ut som New Zealands svar på Disney World. Og i den forstand at det var mye folk og gåing så kan det godt sies. Men parken er rett og slett et stort område med masse naturlig svovel-bassenger. Alle var unike og hadde utrolige farger! Gode bilder der altså. Lukten var enda verre ettersom vi var så nære kilden. Brakk meg flere ganger faktisk. Men turen var absolutt verdt det! Opplevelse 10/10. Lukt 1/10

Ettersom vi fikk kjent på en litt vondt taxi pris på veien opp til parken. Så bestemte vi oss for å gå til Kerosene Creek, som lå 4km unna. I stede for å gå via hovedveien, så skulle vi spasere via en grusvei gjennom skogen. Etter 1km kom vi til en blindvei. Og i stede for å snu så stolte vi på Google Maps og den ville vi skulle følge en sti inni skogen. Haha, det slik skrekkfilmer starter, Am I right? Men vi fulgte stien i en 30 min til det var fullstending gjengrodd.  I stede for å risikere at noe skulle skje, så snudde vi og gikk den andre veien i stede. Da kom vi opp til en grusvei hvor vi møtte på noen tømmerhoggere. Nå blir vi kidnappet tenkte jeg. Vi hilste og trasket videre. Etter 5 min så kom det en bil bak oss og stoppet opp ved siden av oss…

Det var en av tømmerhoggerne som spurte om vi trengte skyss. Haha, eh nei! nope nope nada nei. Men joda. Sebastian takket ja. Og plutselig satt jeg meg bak i en bil til en total fremmede. Vi var 3stk i baksete og 3stk på lasteplanet sammen med veden og øksa. Nå er det bare å puste ut mamma. Han var faktisk veldig hyggelig, og kjørte oss rett til Kerosene Creek. Er villig til å gjøre noe slikt igjen? Em, vet ikke. Men jeg har lest nok skrekk historier til at jeg stiller meg meget skeptisk til å sette meg i en fremmedes bil.

Kerosene Creek er en hot pool. Hvor vannet er varmet naturlig fra jorda, eller vulkanen. Det var skikkelig digg å bare slappe av og nyte solen og det varme vannet. Jeg skrubbet leiren fra bunnen på huden min. Ble som en baby etterpå. Hahah. Anbefales sterkt å ta turen innom!

Lørdagskveld gikk til å spille kort og drikke rødvin på hostel gulvet. Så dro vi ut for å spise indisk og angre etterpå. Tjoho!

Søndag! Man skulle tru jeg var sliten og hangover, men faktisk ikke. Denne dagen gikk til mer adrenalin og fart. Vi dro til Skyline. Her tar du en gondol opp, også kan du kjøre Luge nedover, eller ta zip-line. Vi kjøpte en pakke hvor vi fikk 5 luge turer og 1 zip-line. Gøy gøy gøy! Anbefaler å ha med seg så lite ting som mulig. Jeg endte opp med å leie et skap å låste inn tingene mine, så jeg slapp å gå rundt å bære på de. På zip-line så fikk jeg ikke en gang tatt med meg mobilen. Men en dag fylt med adrenalin og spenning.

Denne helgen var oppskriften på en helgetur med gode venner og fantastiske opplevelser. New Zealand bare fortsetter å imponere meg. Allerede godt forelsket i dette landet.